Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Μοιράζουν την Αγία Γραφή, χωρίς χάρτη, οδηγό, για το τι σημαίνουν τα σύμβολα που περιέχει. Ο τρόπος με τον οποίο δρουν, δεν αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα, δεν μας λένε πουθενά ποιοί είναι, από που προέρχονται. Θέλουν να παραπλανήσουν έναν ορθόδοξο, λέγοντας ότι δεν είναι αίρεση, ενώ είναι.





(Τετάρτη 13/07/2016)

Ο πάτερ Αυγουστίνος Μύρου δίνει συμβουλές για την νέα αίρεση που έκανε την εμφάνιση της στην περιοχή

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ»
– Τι είναι η οργάνωση και πως δρα
Για την προσηλυτιστική δράση της αίρεσης που μοιράζει το τελευταίο διάστημα την Καινή Διαθήκη, σε σακουλάκι «δώρου» με υλικό της οργάνωσης, μίλησε στο ράδιολόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πάτερ Αυγουστίνος Μύρου, υπεύθυνος του Γραφείου Αιρέσεων της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης .
Ο πάτερ ενημερώνει το κοινό για τη δράση της οργάνωσης, τα πιστεύω της και συμβουλεύει τον κόσμο τι πρέπει να κάνει με την Καινή Διαθήκη που τους διανεμήθηκε.
Η οργάνωση που  παρουσιάζεται ως Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση είναι γνωστή και έχει ήδη δραστηριοποιηθεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και στην Αθήνα, όπως τόνισε λέγοντας πως: «Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη δουλειά, περνώντας από σχεδόν όλα τα σπίτια, σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά ακόμη. Είναι πολύ καλά οργανωμένο το δέμα που αφήνουν, με πληροφορίες και μια Καινή Διαθήκη μεταφρασμένη».



Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση, προσθέτει ο πάτερ Αυγουστίνος, ενημερώνοντας σχετικά, τους πιστούς: «Είναι οργάνωση από τις πολλές που έχουν ιδρύσει οι λεγόμενοι Ευαγγελικαλικοί . Όχι, ακριβώς, οι Ευαγγελικοί, που γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Είναι παρακλάδι της ευαγγελικής αιρέσεως  των Προτεσταντών, που ξεκίνησε τη δράση της στην Αμερική μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Η βασική της πίστη είναι η κοινή προτεσταντική αντίληψη, πως η κοινή αλήθεια βρίσκεται μόνο στην Αγία Γραφή. Πιστεύουν ότι γνώρισαν το Θεό από την Αγία Γραφή , φροντίζοντας να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να γνωρίσουν την Αγία Γραφή , γιατί εκείνοι σώθηκαν άρα πρέπει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι. Όπως σημειώνει ο πάτερ Αυγουστίνος, για αυτό το λόγο κάνουν επιχειρήσεις να μοιραστεί η Καινή Διαθήκη σε κάθε σπίτι. «Αν διαβάσει κανείς τα όσα οι ίδιοι λένε, κατηγορούν την ορθόδοξη εκκλησία, ότι δεν γνωρίζουν την Αγία Γραφή, ούτε στο 1%. θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να ευαγγελιστούν με τους Έλληνες, Διαθέτουν χρήμα και πολύ χρόνο. Μοιράζουν πάρα πολλά δέματα και τα ποσά που χρειάζονται τα βρίσκουν από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Οι οπαδοί τους είναι ξένοι, νέα παιδιά που δεν ήξεραν καν ελληνικά». είπε χαρακτηριστικά ο Πάτερ Αυγουστίνος, αναφερόμενος στην ιστορία και την ταυτότητα της οργάνωσης.
Είναι κακό αυτό που κάνουν; Γυρίζουν και προσφέρουν ως δώρο την Καινή Διαθήκη. Αυτό είναι κακό; Σε τι διαφέρει από τη δική μας Καινή Διαθήκη, αναρωτιέται αρκετός κόσμος. Ο πάτερ Αυγουστίνος απαντάει: «Αν εξετάσει κανείς λεπτομερέστερα όλες τις παραμέτρους αυτής της ενέργειας, καταλήγει σε διαφορετικά συμπεράσματα . Οι ίδιοι δεν έχουν ορθή αντίληψη για την Αγία Γραφή, από την ιστορία και τη διδασκαλία τους. Αποδέχονται την Αγία Γραφή σαν ένα βιβλίο που έπεσε από τον Ουρανό. Αυτό δεν ισχύει, αφού την έγραψαν άνθρωποι, προφήτες, απόστολοι, εκφράζοντας το λόγο του θεού , με τη Θεοφάνεια, με αποκαλύψεις που είχαν με το Θεό. Η Αγία γραφή δεν είναι αυθύπαρκτο βιβλίο. Αν ξέρει κάποιος καλά την ιστορία. Έχει 27 βιβλία και αποφασίστηκαν με οικουμενικές συνόδους, ποια είναι τα βιβλία που δέχτηκαν. Η Αγία Γραφή είναι περιουσία της εκκλησίας. Διαχειρίζονται και μοιράζουν μια ξένη περιουσία. Η Αγία Γραφή χρειάζεται ορθή ερμηνεία και χωρίς αυτή παύει να είναι Αγία Γραφή. Η ερμηνεία είναι απαραίτητη. Η Αγία Γραφή είναι χάρτης, αν τον έχει κανείς στο χέρι και δεν ξέρει να τον διαβάσει είναι άχρηστος. Είναι πολύ σημαντική η ορθή ερμηνεία και γνώση, για να την αξιοποιήσει κάποιος», είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Γραφείου Αιρέσεων της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης.
«Μοιράζουν την Αγία Γραφή, χωρίς χάρτη, οδηγό, για το τι σημαίνουν τα σύμβολα που περιέχει. Ο τρόπος με τον οποίο δρουν, δεν αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα, δεν μας λένε πουθενά ποιοί είναι, από που προέρχονται.  Θέλουν  να παραπλανήσουν έναν ορθόδοξο, λέγοντας ότι δεν είναι αίρεση, ενώ είναι. Επέλεξαν μετάφραση ορθόδοξων θεολόγων καθηγητών με την έγκριση των ορθόδοξων πατριαρχείων», λέει μεταξύ άλλων ο Πάτερ Αυγουστίνος, εφιστώντας την προσοχή σε κάτι που λέει εξωτερικά στην σακούλα που μοιράστηκε στον κόσμο, επιλέγοντας μια ρήση του Αγίου Ιωάννη  Χρυσοστόμου, τον οποίο δεν αποδέχονται ως άγιο, μιας και η αίρεση δεν δέχεται αγίους.
Τέλος, ο πάτερ Αυγουστίνος θέλησε να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλο τον κόσμο: «Η κίνηση αυτή είναι τακτική που ίσως προέρχεται από τους ίδιους από διάθεση να βοηθήσουν, η τακτική αυτή όμως είναι αντίθετη με το πνεύμα της Καινής Διαθήκης,. Ο Απόστολος Παύλος, έλεγε ότι δεν πάω να κηρύξω εκεί που κηρύττουν άλλοι», δίνοντας τέλος, μια πρακτική συμβουλή προς τον κόσμο, να κρατήσει την Καινή Διαθήκη , αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνεται στον καθέναν για μια ορθή ερμηνεία της, και το υπόλοιπο υλικό (σακούλα και διαφημιστικά), να τα πετάξουν.


Β.Σ.