Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΗΠΑ: Εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Πορεία για τη Ζωή

 


ΗΠΑ: Εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Πορεία για τη Ζωή


Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αμερικής διοργάνωσαν το συλλαλητήριο «Πορεία για τη Ζωή», ένα στις 21 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, με το όνομα “March for Life”, και ένα την επόμενη ημέρα στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια με τίτλο “Walk for Life”, συγκεντρώνοντας περίπου 250 συμμετέχοντες σε κάθε πορεία.

Αυτός ο μήνας (Ιανουάριος) σηματοδοτεί την 35η χρονιά που οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί διοργανώνουν την Πορεία για τη Ζωή, με πρώτη να έχει πραγματοποιηθεί το 1987.

Στην Πορεία για τη Ζωή παρευρέθηκε αντιπροσωπεία δώδεκα ιεραρχών και νωρίτερα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έκανε την εναρκτήρια προσευχή επί σκηνής στο συλλαλητήριο.

Στη δυτική ακτή, πριν την έναρξη της Πορείας, τοπικοί κληρικοί προσευχήθηκαν, και στη συνέχεια οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμμετείχαν σε αυτήν ψάλλοντας ύμνους και κουβαλώντας εικόνες.

Δεδομένου ότι πολλοί δεν μπορούσαν να παρευρεθούν δια ζώσης, διοργανώθηκε και διαδικτυακή Πορεία για τη Ζωή, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022.

 


Διαβάστε την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής εδώ: Ελπιδοφόρος: «Κάθε ζωή, γεννημένη είτε αγέννητη, είναι άξια της προστασίας μας»


  ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR 

https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/oikomeniko_patriarxio/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/ipa-ekatontades-orthodoksoi-xristianoi-symmeteixan-stin-poreia-gia-ti-zoi/