Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ελεεινή αμερικανική προπαγάνδα από το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Λυκούργος Νάνης είπε...

Το διορθόδοξο κέντρο της μονής Πεντέλης ιδρύθηκε με την έμπνευση και πρωτοβουλία του μακαριστού προκατόχου του νυν αρχιεπισκόπου, Ιερωνύμου του Α (Κοτσώνη), για συγκεκριμένο σκοπό και όχι προκειμένου να εξυπηρετεί τη στοχοθεσία υπερατλαντικών κέντρων εξουσίας καθως και την "πολιτικής ορθότητα".
Ανέτρεξα επ ολίγον στη θεματολογία των δραστηριοτήτων του εν λόγω κέντρου, εισελθών στο σχετικό διαδικτυακό τόπο και μετά πολλής της λύπης είδα ότι αυτή εντάσσεται σε μια "πολιτικά ορθή", οικουμενιστική, συγκρητιστική και "κοσμοπολίτικη" συλλογιστική και προοπτική.
Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο κέντρο συγγενεύει ιδεολογικά με την επιεικώς ανεκδιήγητη "Ακαδημία Θεολογικών σπουδών" του Βόλου και τους συμφρονούντες αυτή.
Το Διορθόδοξο Κέντρο της Ελληνικής Εκκλησίας δεν αποτελεί φέουδο του εκάστοτε αρχιεπισκόπου και των συνεργατών του ούτως ώστε να διαμορφώνεται η λειτουργία και δράση του σύμφωνα με τις ιδεοληψίες τους αλλά βήμα συνεργασίας και προωθήσεως της διορθοδόξου συνεργασίας και ενότητος προς όφελος της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και αποδυνάμωσης των αιρέσεων.
Επ ουδενί νοείται να αποτελεί ευτελή θεραπαινίδα του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού οικουμενισμού και συγκρητισμού, της "πολιτικής ορθότητας" και της παγκοσμιοποίησης.

Λυκούργος Νάνης είπε...

https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/54624-dimitriados-ignatios-i-orthodoksia-einai-vathia-pligomeni-apo-tis-ethnikes-diaireseis
Σχετικό με το παραπάνω σχόλιο είναι και αυτό το ρεπορτάζ.

 


Ελεεινή αμερικανική προπαγάνδα από το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την ώρα που η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία οδηγείται στις κατακόμβες και οι ανίεροι αχειροτόνητοι βρωμίζουν τα αγιασμένα Μοναστήρια, το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος φιλοξενεί ελεεινό άρθρο φτηνής αμερικανικής προπαγάνδας, το οποίο επικαλείται ακόμη και την αλλαγή του ημερολογίου για να προκαλέσει την διαίρεση και το μίσος στον πολυβασανισμένο λαό της Ουκρανίας.

Το φτηνό σενάριο πάει κάπως έτσι: Η Tetyana Kuvtun έχασε το σπίτι της σε κάποιον βομβαρδισμό και παίρνει εκδίκηση δηλώνοντας ότι θα ήθελε να πάει με το νέο ημερολόγιο για να αποκοπεί επιτέλους από τους κακούς Ρώσσους. Αυτές τις αηδίες ανεβάζει το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο θα νόμιζε κανείς ότι εργάζεται για την ενότητα. Βέβαια καταλάβαμε τόσον καιρό για ποιούς δουλεύουν όλα αυτά τα διορθόδοξα, τα διατλαντικά, τα διηπειρωτικά, τα διεθνή κέντρα!!

Γιορτάζοντας στις 25 Δεκεμβρίου αντί για τις 7 Ιανουαρίου -ημερομηνία που τα Χριστούγεννα εορτάζονται από τους Ρώσσους και άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς- η Kuvtun παίρνει μία μικρή θέση ενάντια σε μια ευρύτερη Ρωσσική πολιτιστική ηγεμονία που πολλοί Ουκρανοί θεωρούν μέρος της Ρωσσικής εισβολής.

Το παλαιό, ας το πούμε, ημερολόγιο είναι δηλαδή χαρακτηριστικό της Ρωσσικής εισβολής, ενώ το νέο ημερολόγιο είναι κάτι σαν απελευθέρωση! Δυναμιτίζουνε οι δαίμονες την διχόνοια για να αποδυναμώσουν την παραδοσιακή Ορθοδοξία στην Ουκρανία. Οι δικοί μας, σα δεν ντρέπονται, τί δουλειά έχουνε με αυτά;

«Ο πολιτισμένος κόσμος εορτάζει στις 25 Δεκεμβρίου. Θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε κι εμείς το ίδιο», είπε, καθισμένη στο μικροσκοπικό σπίτι που μοιράζεται τώρα με την οικογένειά της, αφού το Ρωσσικό πυροβολικό κατέστρεψε το σπίτι τους πριν από μήνες. «Και ναι, για να τα σπάσουμε επιτέλους με την Ρωσσία. Μας προκάλεσε τόσο πόνο».

Οι πολιτισμένοι εορτάζουν στις 25 Δεκεμβρίου και οι απολίτιστοι στις 7 Ιανουαρίου! Αυτά έχει το μενού της αμερικανικής βλακοπροπαγάνδας, τα οποία αναδημοσιεύει και το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι δυνατόν να λέγεσαι «Διορθόδοξο Κέντρο» και να παίρνεις ανοιχτά και ξεδιάντροπα τέτοια εμπρηστική θέση απέναντι στις δύο αδελφές Εκκλησίες της Ουκρανίας και της Ρωσσίας;

Η Kuvtun είναι μεταξύ των Χριστιανών της Ουκρανίας που μετέτρεψαν τα Χριστούγεννα σε ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο με την Ρωσσία. Η αλλαγή της ημερομηνίας σηματοδοτεί μια ευρύτερη πολιτιστική αλλαγή, καθότι πολλοί Ουκρανοί αναζητούν μια πιο δυτικοευρωπαϊκή ταυτότητα μέσα στα ερείπια του πολέμου του Ρώσσου Προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν.

Τι να πει κανείς εδώ! Θαυμάστε την γλώσσα που αναμεταδίδουν οι «Ορθόδοξοι» «ειρηνοποιοί» του Διορθόδοξου Κέντρου: «…που μετέτρεψαν τα Χριστούγεννα σε ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο με την Ρωσσία». Κατά τ’ άλλα μας έχουνε ζαλίσει στα συνέδρια «για την ειρήνη»! Παρεμπιπτόντως· και οι Ρώσσοι ευρωπαίοι είναι, το πρόβλημα για κάποιους είναι ότι είναι Ορθόδοξοι. Άρα όταν μιλάμε για «δυτικοευρωπαΐκές αξίες» μιλάμε για «μη Ορθόδοξες αξίες».

Στην ίδια διχαστική γραμμή κινείται και ο άθλιος Ντουμένκο, ο οποίος ζητά από τους Ορθοδόξους να απαρνηθούν τους Αγίους προστάτες τους αν έχουν σχέση με την Εκκλησία της Ρωσσίας. Ένας Ρώσσος Άγιος δηλαδή παύει να είναι Άγιος! Το Άγιο Πνεύμα δεν ενεργεί σε αυτόν διότι δεν έχει ενστερνιστεί τις «δυτικοευρωπαϊκές αξίες» και δεν εντάχθηκε στους αχειροτόνητους!!

Αυτές είναι οι αθλιότητες τις οποίες είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν οι Ορθόδοξοι αδελφοί στην Ουκρανία. Δυστυχώς στην θλίψη που βιώνουν συμβάλλουν και οι δικοί μας εδώ οι Εφιάλτες που μας ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ, και με τις ενέργειές τους σύντομα θα φέρουν την οργή του Θεού στα κεφάλια μας.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ