Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Αδελφότητα Λαύρας Σπηλαίων: ''Παραμένουμε πιστοί στον Κιέβου Ονούφριο''

 


Αδελφότητα Λαύρας Σπηλαίων: ''Παραμένουμε πιστοί στον Κιέβου Ονούφριο''

Του Θάνου Θανόπουλου

Πιστοί στην Αλήθεια, την κανονική Εκκλησία και στον Προκαθήμενό της, Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο δήλωσαν πως παραμένουν ο Καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, Σεβ. Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παύλος και η αδελφότητα.

Η Αδελφότητα της Μονής διέψευσε πρόσφατες δηλώσεις του Επικεφαλής της OCU Επιφανίου σύμφωνα με τις οποίες εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αδελφότητα της Μονής της Λαύρας των Σπηλαίων θα μεταφερθεί ή φέρεται να επιθυμεί να μεταφερθεί στην OCU.

«Είναι αδύνατο να απαντήσουμε καταφατικά σε μια απλή ερώτηση: πώς μπορεί κάποιος Χριστιανός να προσευχηθεί στο Ναό με ληστές, που πρώτοι έδιωξαν τα μέλη του Σώματος του Χριστού από αυτό το Ναό και συνεχίζουν να το κάνουν σε άλλα μέρη της χώρας μας, και μετά να τους καλεί σε «κοινή προσευχή»; - δηλώνει η αδελφότητα της Μονής.

«Επομένως, σας διαβεβαιώνουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πιστοί στην Αλήθεια, στην κανονική μας Εκκλησία και στον Προκαθήμενό της – Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της δήλωσής της η αδελφότητα τονίζει πως παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία όλες οι θρησκείες, τα δόγματα και οι θρησκευτικές οργανώσεις είναι ίσες ενώπιον του νόμου και δεν επιτρέπεται η καθιέρωση οποιονδήποτε πλεονεκτημάτων ή περιορισμών μιας θρησκείας ή θρησκευτικής οργάνωσης έναντι άλλων, ωστόσο οι δραστηριότητες και η λειτουργική της ζωή καταπιέζεται.

Επίσης η αδελφότητα της Μονής προσθέτει πως πλέον δεν έχει το δικαίωμα να τελεί Ιερές Ακολουθίες στους δύο μεγαλύτερος Ιερούς Ναούς της Λαύρας των Σπηλαιών.

«Διενεργούνται έρευνες, κινούνται ποινικές υποθέσεις, επιβάλλονται κυρώσεις, μπλοκάρονται τραπεζικοί λογαριασμοί, δημιουργούνται κάθε είδους εμπόδια για την τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών, καταλαμβάνονται Ναοί παράνομα και βίαια, ακούγονται απειλές και λασπολογία στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης» - τονίζει στην συνέχεια της δήλωσής της η αδελφότητα της Μονής.

Κλείνοντας την δήλωσή της η αδελφότητα της Μονής τονίζει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της Λαύρας των Σπηλαίων, υπογραμμίζοντας πως ζητούν την υποστήριξη των πιστών μέσω της προσευχής.

romfea.gr