Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Νέα αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου : Σε εξέλιξη συνομιλίες Καθολικών και Ορθοδόξων για να γιορτάσουν το Πάσχα την ίδια ημερομηνία


 

p

Μια συμφωνία για τον εορτασμό της Ανάστασης του Ιησού θα ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του Ιωβηλαίου του 2025.

Joachin Meisner Hertz

(ZENIT News / (Κωνσταντινούπολη), 15.11.2022). – Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνέντευξή του σε τουρκικό ΜΜΕ, δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας για να καταλήξουν σε συμφωνία για τον κοινό εορτασμό της πιο σημαντικής ημερομηνίας για τους Χριστιανούς, δηλαδή του Πάσχα.

Οι συνομιλίες γίνονται στο πλαίσιο του εορτασμού για την 1700επέτειο της Συνόδου της Νίκαιας, που πραγματοποιήθηκε το 325 μ.Χ., της οποίας οι διατάξεις συνεχίζουν να είναι δεσμευτικές και για τις δύο χριστιανικές ομολογίες. 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποκάλυψε ότι θα ζητηθεί η γνώμη ειδικών  για να προσδιοριστεί η πιο ακριβής ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για θρησκευτικούς λόγους αλλά για κάτι που έχει να κάνει με την αστρονομία, έναν επιστημονικό τομέα της ανθρώπινης γνώσης. «Στόχος μας είναι σε αυτό το πλαίσιο της επετείου να βρούμε μια λύση για το Πάσχα. Ο Πάπας έχει τις καλύτερες προθέσεις και νομίζω ότι έφτασε η στιγμή, τόσο για την Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και για την Καθολική, να ορίσουμε μια κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό της Ανάστασης του Χριστού. Ελπίζω ότι με αυτή την ευκαιρία θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε ο Πατριάρχης…… 

 

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

http://aktines.blogspot.com/2022/11/blog-post_98.html