Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δωρεά οργάνων ή αφαίρεση ζωής;



ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ: "Να σημειωθεί πως στο χώρο της εκδήλωσης θα μπορεί κανείς να γραφτεί ως δωρητής οργάνων, αρκεί να γνωρίζει τους κωδικούς του taxis net."

ΣΧΟΛΙΟ : ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΤΕΙ ΩΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ "ΔΩΡΙΖΕΙ" ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΝ (ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ)! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ "ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ" ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ... ΟΥΤΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ-ΩΣ ΓΟΝΕΑΣ-  ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ -ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ- ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ!  ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ διαπιστώσεις ότι το θέμα μπορεί να σε αφορά προσωπικά ή να αφορά κάποιον που για σένα είναι ο κόσμος όλος!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΟΤΙ ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΜΑ; Ότι ο όρος του εγκεφαλικού θανάτου (Ε.θ) είναι κατασκευασμένος από το Χάρβαρντ το έτος 1968 το γνωρίζεις; 


.                                                                                                                          .

«Η δωρεά οργάνων, δώρο ζωής!» – Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη με στόχο την αύξηση των δωρητών οργάνων



ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 
Το σημαντικό κοινωνικό θέμα της δωρεάς οργάνων θα βρεθεί στο επίκεντρο της εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 30 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» και του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης.
Μάλιστα για τις ανάγκες ενημέρωσης του κόσμου για την εκδήλωση, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στον ιατρικό σύλλογο Κοζάνης, παρουσία του προέδρου του Χαράλαμπου Τσεβεκίδη, του προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης Θεόδωρου Τσαουσίδη και του προέδρου του συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης Λεωνίδα Μαγκάκη. “Θέλουμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία και σε όσους τόλμησαν… Να δώσουν αυτό το δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσεβεκίδης, τονίζοντας πως αρκετός κόσμος σήμερα βρίσκεται στην ανάγκη ενός οργάνου είτε πρόκειται για καρδιοπαθείς, είτε για νεφροπαθείς κ.ο.κ. 

Αντιθέτως είναι λίγοι αυτοί που τελικά αποφασίζουν να δωρίσουν τα όργανά τους. 

Σε αυτό συντελεί, βέβαια και το γεγονός ότι στη Δυτική Μακεδονία λειτουργεί μόλις μία Μ.Ε.Θ., αυτή του Μποδοσάκειου και καμία άλλη, ενώ στην Κοζάνη η Μ.Ε.Θ. υπολειτουργεί.

 Στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι εκπρόσωπος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η αιματολόγος από την Πτολεμαΐδα Βάσω Γκάσταρη και η Κυριακή Τσαουσίδου από τη «Γέφυρα Ζωής» για τα βλαστοκύτταρα. 

Να σημειωθεί πως στο χώρο της εκδήλωσης θα μπορεί κανείς να γραφτεί ως δωρητής οργάνων, αρκεί να γνωρίζει τους κωδικούς του taxis net.

 Στην εκδήλωση ενεργή εμπλοκή θα έχει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης, ο πρώην δραστήριος πρόεδρος του οποίου, Κώστας Τσιάντας, με το θάνατό του χάρισε ξανά τη ζωή σε επτά συνανθρώπους μας, αφού η οικογένειά του δώρισε τα όργανά του. Επίσης, ακόμη ένα μέλος του συλλόγου προέβη στην ίδια πράξη, ως αποτέλεσμα οι διοργανωτές να απονείμουν τιμητικές πλακέτες στις δύο εν λόγω οικογένειες, για την προσφορά τους στην κοινωνία. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αυξηθούν οι δωρητές οργάνων, συνειδητοποιώντας ότι μπορεί κανείς με τον θάνατό του να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους του!

Πηγή: 
https://e-ptolemeos.gr/i-dorea-organon-doro-zois-simantiki-enimerotiki-ekdilosi-stin-kozani-me-stocho-tin-ayxisi-ton-doriton-organon/