Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ (Ο ΔΟΤΗΣ) ...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ":
π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος: 
Στρέφομαι στά δικά μας. Μήπως εἶναι μέσα σέ ἀνθρώπους τῆς Ἐκκλησίας ἡ πλάνη;...
... Ἡ πλάνη, πού προβάλλεται ἀπό τίς θέσεις τῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Βιοηθικῆς εἶναι: «Ὁ λήπτης λαμβάνει θνητό σῶμα, ὁ δότης δίνει ἀπό τήν ἀθάνατη ψυχή του». Αὐτό ἔχει νά κάνει μέ Βουδισμό, μέ μετεμψύχωση...

...Δέν μποροῦν κάποιοι νά παρασύρουν τό λαό. Σώζει ὁ δότης βιολογικῶς τόν λήπτη καί πνευματικῶς τόν ἑαυτό του; Εἶναι ἀκραῖα γελοῖο! 

Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη το Σάββατο 30 Μαρτίου, με στόχο την αύξηση των δωρητών οργάνων «Η δωρεά οργάνων, δώρο ζωής!»

Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη το Σάββατο 30 Μαρτίου, με στόχο την αύξηση των δωρητών οργάνων «Η δωρεά οργάνων, δώρο ζωής!»

ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ …
Δωρεά οργάνων. Η ύπαρξη της σχετικής ανάγκης ξεκινά σαν ιστορία … που φαίνεται να έγινε κάπου κάποτε … που να μην σε αφορά! Μπορεί να έρθει όμως μια στιγμή που να διαπιστώσεις ότι το θέμα μπορεί να σε αφορά προσωπικά ή να αφορά κάποιον που για σένα είναι ο κόσμος όλος!
Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη το Σάββατο 30 Μαρτίου, με στόχο την αύξηση των δωρητών οργάνων
«Η δωρεά οργάνων, δώρο ζωής!»
Το σημαντικό κοινωνικό θέμα της δωρεάς οργάνων θα βρεθεί στο επίκεντρο της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 30 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» και του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης.
Μάλιστα για τις ανάγκες ενημέρωσης του κόσμου για την εκδήλωση, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης. “Θέλουμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία και σε όσους τόλμησαν… Να δώσουν αυτό το δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσεβεκίδης, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, τονίζοντας πως αρκετός κόσμος σήμερα βρίσκεται στην ανάγκη ενός οργάνου είτε πρόκειται για καρδιοπαθείς, είτε για νεφροπαθείς κ.ο.κ.
Στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι εκπρόσωπος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η αιματολόγος από την Πτολεμαΐδα Βάσω Γκάσταρη και η Κυριακή Τσαουσίδου από τη «Γέφυρα Ζωής» για τα βλαστοκύτταρα. Να σημειωθεί πως στο χώρο της εκδήλωσης θα μπορεί κανείς να γραφτεί ως δωρητής οργάνων, αρκεί να γνωρίζει τους κωδικούς του taxis net. Στην εκδήλωση ενεργή εμπλοκή θα έχει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης, ο πρώην δραστήριος πρόεδρος του οποίου, Κώστας Τσιάντας, με το θάνατό του χάρισε ξανά τη ζωή σε επτά συνανθρώπους μας, αφού η οικογένειά του δώρισε τα όργανά του. Επίσης, ακόμη ένα μέλος του συλλόγου προέβη στην ίδια πράξη, ως αποτέλεσμα οι διοργανωτές να απονείμουν τιμητικές πλακέτες στις δύο εν λόγω οικογένειες, για την προσφορά τους στην κοινωνία.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αυξηθούν οι δωρητές οργάνων, συνειδητοποιώντας ότι μπορεί κανείς με τον θάνατό του να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους του!