Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Μήπως προωθούν την σατανολατρεία;

 


Μήπως προωθούν την σατανολατρεία;

Ιεροδιακόνου Ραφαήλ Μισιαούλη

Mε ιδιαίτερη θλίψη είδαμε από το κρατικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) την παρουσίαση του τραγουδιού που η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με τίτλο «El Diablo» δηλαδή (ο Διάβολος).

Είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού, σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα κλονίζεται ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού και όχι μόνο. Σε μια περίοδο που δυστυχώς αντί να επαινείται η αρετή και το ήθος, επαινείται η αμαρτία και η διαφθορά.

Είναι παντελώς αδιανόητο η νήσος των Αγίων Κύπρος να επιλέγει να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι, το οποίο στέλνει λανθασμένα μηνύματα προς το λαό, με ένα τραγούδι που πλήττει και προσβάλλει την πίστη μας, δηλαδή το έσχατο καταφύγιο του ανθρώπου, με ένα τραγούδι που προκαλεί σκληρά αισθήματα θρησκευτικά στους χριστιανούς. Ο διάβολος εδώ και 2000 χρόνια πολεμεί τους ανθρώπους με τα δικά του όργανα και έργα και εμείς αντί να τον αποτάξουμε από την ζωή μας και να συνταχθούμε με το Χριστό, σύμφωνα και με την ακολουθία των Κατηχουμένων προ του Μυστηρίου του Βαπτίσματος, θα τον επικαλούμαστε επίσημα;

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται και να λέει την άποψή του στο πλαίσιο της δημοκρατίας κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο, υπάρχει πάντοτε η καλλιτεχνική ελευθερία της έκφρασης, όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι βουλευτές της Κύπρου, όμως όταν είναι θέμα που θα εκπροσωπήσει ολόκληρο νησί με επικρατούσα θρησκεία τον Χριστιανισμό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο. Αν ήταν θέμα που αφορούσε προσωπικά κάποιο τραγουδιστή και όχι να εκπροσωπούσε ολόκληρη την Κύπρο δεν θα αντιδρούσε κανείς πιστεύω . Σε αυτή, όμως, την περίπτωση ασφαλώς και αντιδρούμε και καταδικάζουμε την επιλογή αυτή. Ποια ήταν τα κριτήρια και οι όροι που ετέθησαν για να επιλεγεί ένα τέτοιο είδους τραγούδι, πολύ χαμηλής ποιότητας και ηθικής; Εάν και εφόσον υπάρχουν κριτήρια και ετέθησαν από ορθόδοξους Χριστιανούς, τότε αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει διπλά.

Ο Χριστός ήλθε να μας ελευθερώσει από την αμαρτία και τον διάβολο. Με την γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σπάνε τα δεσμά του διαβόλου. Και εμείς βαλθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να γκρεμίσουμε τα χριστιανικά ιδεώδη και την Ορθόδοξη Θεολογία; Για πολλούς σίγουρα φαινόμαστε ότι είμαστε ονειροπολίτες και φανατικοί. Αυτή η άποψή τους όμως είναι λανθασμένη και δυστυχώς εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Συνεπώς, ζητούμε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου τραγουδιού. Τέτοιου είδους τραγούδια δεν εκπροσωπούν ούτε την Ορθοδοξία ούτε την Κυπριακή κοινωνία. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους αποφάσεις και αναμένουμε να μας εκπροσωπήσει ένα τραγούδι σοβαρό, να εκπέμπει φως Ορθοδοξίας, και να εκπροσωπεί αυτή την αγιοτόκο νήσο.

ekp-dipso