Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Το τεχνητό κώμα τον Μπιανκί

Στις 5 Οκτωβρίου του 2014, στο Ιαπωνικό Γκραν Πρι, έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικό του σε ώρα βροχής όταν το μονοθέσιό του χτύπησε στο πίσω μέρος του γερανού ο οποίος απομάκρυνε το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ ο οποίος είχε τρακάρει λίγα λεπτά νωρίτερα σ' εκείνο το σημείο. Αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία, μετά διεκομίσθη στη Γαλλία όπου έμεινε σε κώμα μέχρι τον θάνατό του τον Ιούλιο του 2015. 

Έβγαλαν από το τεχνητό κώμα τον Μπιανκί

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Έβγαλαν από το τεχνητό κώμα τον Μπιανκί

Ο οδηγός της Formula 1 Ζιλ Μπιανκί βγήκε με απόφαση των θεραπόντων ιατρών από το τεχνητό κώμα ωστόσο δεν έχει τις αισθήσεις του και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ακόμη κρίσιμη.  

Περίπου επτά εβδομάδες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι που είχε ο Ζιλ Μπιανκί στη διάρκεια του ιαπωνικού Γκραν Πρι, η οικογένεια του τραυματία οδηγού της F1 αποκάλυψε πως υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια όσον αφορά στην εξέλιξη της υγείας του.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Μπιανκί δεν είναι πλέον σε τεχνητό κώμα και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο που βρισκόταν στην Ιαπωνία στο "Le Centre Hospitalier Universitaire" στη Γαλλία ενώ μπορεί να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Ζιλ δεν είναι πλέον σε τεχνικό κώμα στο οποίο είχε μπει αμέσως μετά το ατύχημα, παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι αναίσθητος. Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και είναι σταθερές οι ζωτικές του ενδείξεις αλλά η κατάστασή του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται "κρίσιμη". Η θεραπεία του μπαίνει τώρα σε μία νέα φάση που σχετίζεται με τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου του».

Η νευρολογική κατάσταση του Ζιλ παραμένει σταθερή. Αν και η κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή και ίσως να παραμείνει έτσι, αποφασίστηκε πως ο Ζιλ ήταν σε θέση να μετακινηθεί και να πάει στην πατρίδα του, στην Γαλλία.

https://www.zougla.gr/automoto/article/evgalan-apo-to-texnito-koma-ton-mpianki