Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ο κύριος Βασίλης είναι ανίατα άρρωστος; Ο κύριος Βασίλης ΕΠΕΙΔΗ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα του... ζητά να του δοθεί η ευκαιρία να πεθάνει μια ώρα αρχύτερα όπως λέει!!!

ΣΧΟΛΙΟ;
π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ:

«Όπως θα γνωρίζετε, είναι πολύ επίκαιρο θέμα αυτό. Ευθανασία σημαίνει ότι εκείνος που θεωρείται ανίατα άρρωστος κάποτε ζητάει ο ίδιος να τον φονεύσουν (οπότε είναι υπεύθυνος και αυτός, γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι πρώτα θα ζητήσει συγγνώμην, μετά θα πάει να εξομολογηθεί, κι έπειτα θα πει «τώρα σκοτώστε με»!... συνεπώς είναι στην κατηγορία του αυτοκτονούντος εκείνος που ζητάει την ευθανασία) ή δεν γνωρίζει ο ανίατα άρρωστος το θέμα αυτό, αλλά προβαίνουν σε ευθανασία οι συγγενείς με τον γιατρό· κάνουν ένα κάτι, μία ένεση ή ό,τι άλλο, και τελικά φονεύουν τον άνθρωπο.
                                                                                                                                     

Στον Δομοκό η πρώτη ευθανασία στην Ελλάδα;

"Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα του συνταξιούχου από τον Δομοκό. Έτσι, ο κύριος Βασίλης διαδεχόμενος ξεκάθαρα το σφάλμα του, ζητά να του δοθεί η ευκαιρία να πεθάνει μια ώρα αρχύτερα όπως λέει, καθώς ούτως η  άλλως χωρίς καθόλου χρήματα και τα φάρμακά του οδηγείται στον θάνατο."

Μαρ 17, 2016


Πρόκειται πραγματικά για ένα απίστευτο, ωστόσο καθόλα αληθινό περιστατικό.  Ο κύριος Βασίλης με επιστολή του στον δήμαρχο Δομοκού αλλά και στους υπουργούς υγείας και δικαιοσύνης, ζητά να του παρασχεθεί η δυνατότητα ευθανασίας. 
Ο κύριος Βασίλης Δαλιάνης, είναι ένας 70χρονος συνταξιούχος που ζει στην Εκκάρα Δομοκού. Πριν δέκα περίπου χρόνια προσφέρθηκε να βοηθήσει έναν φίλο του που ήθελε να ανοίξει μια επιχείρηση στην Ρουμανία, και έτσι ξεκίνησε το μαρτύριό του.

Ο φίλος του τού ζήτησε ουσιαστικά να ανοίξει την επιχείρηση στο δικό του όνομα καθώς εκείνος βρισκόταν στις λίστες του Τειρεσία. Έτσι, ο κύριος Βασίλης έγινε συνέταιρος σε εταιρία στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας, με ακόμη έναν Έλληνα. Τόση ήταν η εμπιστοσύνη που είχε στον φίλο του που δέχθηκε να υπογράψει ακόμη και γενικό πληρεξούσιο, χωρίς ωστόσο να αποκομίσει το παραμικρό κέρδος.
Σήμερα, δέκα χρόνια μετά ο κύριος Βασίλης βρέθηκε χωρίς σύνταξη, καθώς φαίνεται να χρωστά 680 εκατομμύρια Λέι (περίπου 151 εκατ. ευρώ) στο Ρουμανικό δημόσιο.
Η σύνταξη που λάμβανε ανερχόταν στα 300 ευρώ, και με αυτή ζούσε και πλήρωνε τα φάρμακά του. Παρότι, τα χρήματα της σύνταξης καταβάλλονται στον λογαριασμό του, το ποσό παρακρατείται γιατί φαίνεται να χρωστά εκατομμύρια.
Ο κύριος Βασίλης έχει ενημερώσει της αρχές σε Ελλάδα και Ρουμανία και έπειτα από ελέγχους, έχει εξακριβωθεί δεν έχει ποτέ λάβει, τουλάχιστον μέσω τραπέζης, το παραμικρό ποσό.
Ο φίλος του άτυχου συνταξιούχου έχει πεθάνει και ο γιος του καθώς και ο συνεταίρος του αρνούνται οποιαδήποτε επαφή με αυτόν. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως οι συνέταιροι του κυρίου Βασίλη έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις τόσο στην Ρουμανία, όσο στην Βουλγαρία αλλά και την Ελλάδα.
Με κατηγορούν ακόμη και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δηλώνει απελπισμένος ο 70χρονος.
Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα του συνταξιούχου από τον Δομοκό. Έτσι, ο κύριος Βασίλης διαδεχόμενος ξεκάθαρα το σφάλμα του, ζητά να του δοθεί η ευκαιρία να πεθάνει μια ώρα αρχύτερα όπως λέει, καθώς ούτως η  άλλως χωρίς καθόλου χρήματα και τα φάρμακά του οδηγείται στον θάνατο.
Επί του παρόντος τον κύριο Βασίλη συνδράμουν οι συγχωριανοί του, με κάθε διαθέσιμο μέσο.