Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ "ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΟΛΙΟ"....

 

Ο ιεροκήρυκας π. Δανιήλ Αεράκης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου την Κυριακή της Τυρινής 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ι.Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Φλωρίνης.

Ο παρεπιδημών εν Φλωρίνη  ιεροκήρυξ π. Δανιήλ Αεράκης,  την Κυριακή της Τυρινής 26/2/17 θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει εις τον Ι.Ναόν Αγίου Νικολάου πόλεως Φλωρίνης. (7:30-10:30 π.μ.)
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στο «Αρχονταρίκι» του Ναού θα παρατεθεί καφές, όπου ο π. Δανιήλ θα είναι στην διάθεσή σας για τυχόν ερωτήσεις   και απορίες σας, που σας απασχολούν.
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλωρίνης
 
[ΠΗΓΗ:http://neaflorina.gr/2017/02/o-ierokirykas-p-daniil-aerakis-ston-n-agiou-nikolaou-tin-kyriaki-tis-tyrinis/]
 
 
Με την ευκαιρία του (για μια ακόμη φορά) ερχομού του π. Δανιήλ Αεράκη στη μητρόπολή μας και του επικείμενου κηρύγματός του στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Φλωρίνης, την ερχόμενη Κυριακή (της Τυρινής), νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω τους αδελφούς χριστιανούς της Φλώρινας για κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον εν λόγῳ ιεροκήρυκα.
Κατ’ αρχάς, θα ξεκινήσω από τα θετικά: Ο π. Δανιήλ υπήρξε πνευματικό τέκνο του αγίου Γέροντά μας, του Πατρός Αυγουστίνου. Ως εκ τούτου
έχει πάρει πολλά καλά στοιχεία από εκείνον, όπως το ζωντανό κήρυγμα και το παραδοσιακό φρόνημα. Επίσης είναι πολυγραφότατος. Ένα εξαιρετικό πόνημά του είναι και το πεντάτομο «Χρυσοστομικό Λεξικό». Ενδεικτικά, θα αναφέρω κάποια πολύ αξιόλογα άρθρα του, στα οποία:
- Διατύπωσε δριμύτατη κριτική (1) στην ληστρική «Πανορθόδοξη» ψευτοσύνοδο της Κρήτης, την οποία, δυστυχώς, αποδέχεται η μητρόπολη μας (!;)
- Κατακεραυνώνει τους Οικουμενιστές,όπως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Τον δεύτερο τον ονομάζει «Καταληψία του πατριαρχείου των Ιεροσολύμων» (2), ενώ τον «Πατριάρχη του Γένους» τον αποκαλεί «Πρώτο σε φαιδρότητες» (2). Γράφει ότι και οι δύο Πατριάρχες «γελοιοποιούνται» διανέμοντας «αντίχριστα Κοράνια» (2). Επίσης μέμφεται τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
που παρασημοφορεί άθεους πολιτικούς, όπως τον Σαμαρά και τον Τσίπρα (Τι έχει να πει επ’ αυτού ο π. Θεόκλητος και ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας που πήγαν πρόπερσι στα Ιεροσόλυμα για να παρασημοφορηθούν κι αυτοί από τον Οικουμενιστή και εκκοσμικευμένο Πατριάρχη;)
- Καυτηριάζει τις «πανηγυρτζίδικες» αυτοπροβολές επισκόπων που «σπεύδουν να διαφημίσουν οτιδήποτε καλό κάνουν» (3). Επίσης, επικρίνει (όπως και ο Γέροντας Αυγουστίνος) τα «μεγαλοπρεπή πολυαρχιερατικά συλλείτουργα» των δεσποτάδων που «σκανδαλίζουν το λαό, που βλέπει αυτοκρατορικά διαδήματα και χρυσοποίκιλτες στολές» (3) (Αυτά τα βλέπει ο μητροπολίτης μας που για 15 χρόνια, μαζί με τον π. Ιουστίνο, έτρεχαν από συλλείτουργο σε συλλείτουργο;)
Εκτός όμως από τα θετικά, ο π. Δανιήλ έχει και κάποια πολύ αρνητικά:
Έχει, δυστυχώς, πλανεμένες απόψεις σε σοβαρότατα ζητήματα και συγκεκριμένα στο θέμα του Αντιχρίστου, του σφραγίσματος με το δυσώνυμο αριθμό (666) και της «Κάρτας του Πολίτη» (4) Όλα αυτά τα κοροϊδεύει: Δεν πιστεύει ότι θα έλθει ο Αντιχρίστος, πιστεύει ότι η αναφορά του 666 στην Αποκάλυψη είναι «καθαρά συμβολική» και ειρωνεύεται τους χριστιανούς που αγωνιούν για την αναμενόμενη έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που μπορεί να περιέχουν τον αριθμό-σύμβολο του «Βδελύγματος της ερημώσεως» (Δαν. ιβ΄ 11-13). Τέτοια πλανεμένα είπε και σε ομιλία του στον Άγιο
Παντελεήμονα Φλωρίνης, στις 6-3-2011, προσκεκλημένος (και τότε) από τον μητροπολίτη μας.
Όμως, πολλοί Άγιοι Πατέρες τον διαψεύδουν με τελευταίο τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο τον αγιορείτη, ο οποίος είχε γράψει και ένα ιδιόχειρο φυλλάδιο με τίτλο «Σημεία των Καιρών» (5) (Μια κριτική της πλάνης του π. Δανιήλ έκανε και ένας χριστιανικός σύλλογος (6))
Στο βιβλίο «Πάθη και Αρετές» που εξέδωσαν οι μοναχές της Σουρωτής, ο Γέρων Παΐσιος λέγει ότι οι χριστιανοί δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν τις μύγες που το μόνο που «βλέπουν» και αναπαύονται είναι οι ακαθαρσίες, αλλά πρέπει να λειτουργούν σαν τις μέλισσες που αδιαφορούν για τις βρωμιές και επιλέγουν τα ευώδη άνθη. Μου προκαλεί, λοιπόν, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι τόσο ο μητροπολίτης μας, όσο και οι δύο Πρωτοσύγκελοί του (ο πρώην και ο νυν) αντί να επηρεαστούν από τα θετικά και ορθόδοξα «πιστεύω» του πατρός Δανιήλ Αεράκη, αυτοί επηρεάστηκαν από τα κακόδοξα! Δεν τους άγγιξαν καθόλου τα κηρύγματα του π. Δανιήλ εναντίον του Οικουμενισμού, της εκκοσμίκευσης, της σατανικής «Συνόδου» της Κρήτης και του ασεβούς Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά τους διάβρωσαν οι προαναφερθείσες πλανεμένες θέσεις του τις οποίες και φαίνεται να ενστερνίζονται! Πραγματικά, σοκαριστήκαμε, τον περασμένο Απρίλιο, όταν επισκεπτόμενοι (ο γράφων και άλλα τρία άτομα) τον σεβασμιώτατο (ο οποίος είχε δίπλα του τον π. Νικηφόρο και τον π. Δημοσθένη) ακούσαμε φοβερά και φρικτά πράγματα, όπως, λ.χ. ότι «το φυλλάδιο “Σημεία των Καιρών”, που αποδίδεται στον Γέροντα Παΐσιο, είναι πλαστό. Δεν έλεγε τέτοια πράγματα ο π. Παΐσιος. Το θέμα των ταυτοτήτων δεν είναι πνευματικό θέμα. Με πλαστικά χαρτάκια θα ασχολούμαστε;» (!!!;;;)
Δυστυχώς, η άλλοτε ορθόδοξη μητρόπολή μας ετεροδιδασκαλεί! Και αυτά δεν είναι τα μοναδικά πλανεμένα και διεστραμμένα ρήματα που εκφράζει. Δεν είναι όμως της ώρας να επεκταθούμε περισσότερο, μιάς και αυτό που διαβάζετε τώρα είναι …ένα απλό σχόλιο!
Βασίλειος Π. Κερμενιώτης
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:
1. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Σύνοδος
της Κρήτης: Μεγάλη; Ναί! Σπουδαία; Ὄχι καὶ τόσο!» http://aktines.blogspot.gr/201...
2. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Καί οἱ
προκλήσεις συνεχίζονται!» https://apotixisi.blogspot.gr/...
3. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Ἡ
προσευχή δέν μπαίνει σέ βιτρίνα!» http://aktines.blogspot.gr/201...
4. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Η
κάρτα του Ουρανοπολίτη» https://apotixisi.blogspot.gr/...
5. Βλέπε το ιδιόχειρο φυλλάδιο
“Σημεία των Καιρών” του Γέροντα: www.pigizois.net/afieromata/pa...
6. «Σύλλογος Ορθοδόξων Χριστιανών
‘‘ο Προφήτης Ηλίας’’» «Ο π. Δανιήλ
Αεράκης ετεροδιδασκαλεί περί Αντιχρίστου!»
https://paterikiparadosi.blogs...