Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και Συνοδικών με το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας

Στις 26 Ιουνίου 2019, ο Μητροπολίτης Βολωκόλαμσκ Ιλαρίωνας , ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου , επισκέφθηκε την Αγία Σύνοδο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αθήνα .

Κατά τη διάρκεια της διακοπής μεταξύ των συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου έγινε δεκτός από τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας και βέβαια το ουκρανικό ζήτημα, ιδίως μετά την άρον άρον αποχώρηση Ιερώνυμου από το Φανάρι όταν βρέθηκε παρά τω πλευρώ του αιφνιδιαστικά ο ΕΠιφάνιος.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ, ο γραμματέας για τις διορθόδοξες σχέσεις της Ιεράς Συνόδου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος (Σωτηριάδης), ο γραμματέας του ρωσικού ΤΕΕΣ περί των Ορθοδόξων σχέσεις, πρωθιερέας Ίγκορ Yakymchuk και ο συνεργάτης της Γραμματείας του ΤΕΕΣ για τις διορθόδοξες σχέσεις μοναχός Γρηγόριος (Sokolov).

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων δώρισε την εικόνα του Άγιου Σεραφείμ Σαρώφ στον Αρχιεπίσκοπο.
Στο τέλος της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε ζεστή και εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας χαιρέτσιε εν συντομία όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας