Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΣΧΟΛΙΟ; "ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ...ΗΘΙΚΙΣΜΟ!"

ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟ-ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ- ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ! Η ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝ!
 
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ....
                                                                       
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑς


Νικόλαος Λουδοβίκος: «Ο Έλληνας έχει εγκαταλείψει, λόγω συλλογικής κατάθλιψης, την προσπάθεια να μπει στην ιστορία ξανά»



Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ένας από τους σπουδαιότερους θεολόγους της εποχής μας που βρίσκεται σε έναν γόνιμο οικουμενικό διάλογο, αν και υποστηρίζει ότι η νεοελληνική αυτοσυνειδησία είναι ενοχική επισημαίνει πως μια ομάδα διανοουμένων προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε κουτσουρεμένοι και ανάπηροι και φωνάζει: «Ε, λοιπόν δεν είμαστε». Τονίζει ότι η ταυτότητα έρχεται από το μέλλον και μας εξηγεί πως μπορούμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας.

Καταρχήν εγώ έχω μια τελείως διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στο πρόβλημα της ταυτότητας. Δεν υπάρχει ταυτότητα που να μην είναι σε κρίση, και μάλιστα η εθνική ταυτότητα. Ξέρετε, αυτό συνάπτεται και με την έννοια του έθνους και είναι σημαντικό να εξετάσουμε το πως εξελίχθηκε αυτή η έννοια της εθνικής ταυτότητας. Υπήρξε μια ομάδα στοχαστών στα θέματα αυτά οι οποίοι εν πολλοίς αντιπαρατέθηκαν μεταξύ τους. Αυτοί οι άνθρωποι ωστόσο δημιούργησαν μια εικόνα για την έννοια του έθνους, την οποία έχουμε σήμερα. Ας μην μπούμε σε αυτή τη συζήτηση γιατί είναι τεράστια, μπορούμε εάν θέλετε…
Ας το εξερευνήσουμε λίγο…