Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ: "Μεταθανάτιες δωρεές οργάνων από μεταθανάτιους δότες"! ΒΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΙ... ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μοσχεύματα από την Κύπρο δίνουν ελπίδα ζωής σε ασθενείς στο Ισραήλ [ΒΙΝΤΕΟ]

Μοσχεύματα από την Κύπρο δίνουν ελπίδα ζωής σε ασθενείς στο Ισραήλ 

Ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας στο Ισραήλ δίδουν οι μεταμοσχεύσεις οργάνων από μεταθανάτιους δότες στην Κύπρο. Η τελευταία αερογέφυρα ζωής ήταν πριν από μερικές μέρες, με τα όργανα νεαρής ήρθε για διακοπές και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Η συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ στον τομέα των μεταμοσχεύσεων δίδει ελπίδα ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Μόνο φέτος η Κύπρος, έδωσε στο Ισραήλ τέσσερα μοσχεύματα.
Τη σημασία της συνεργασίας των δυο χωρών στον ανθρωπιστικό αυτό τομέα, επεσήμανε με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο.
Όπως ανέφερε ο Σμουελ Ρεβέλ, «Η μεταμόσχευση οργάνων μπορεί να σώσει ζωές και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής. Πολλοί Κύπριοι γιατροί έχουν εκπαιδευτεί στο Ισραήλ και Ισραηλινοί φοιτητές κάνουν ιατρικές σπουδές στην Κύπρο. Έχουμε τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας μας, καθώς έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα.»
Φέτος από την Κύπρο έγιναν έξι μεταθανάτιες δωρεές οργάνων.

Η τελευταία ήταν από νεαρή που ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Οι οικείοι της έδωσαν την συγκατάθεση τους για να μεταφερθούν στο Ισραήλ για μεταμόσχευση σε δύο ασθενείς. το ήπαρ και οι πνεύμονες. Ενώ στην Κύπρο μεταμοσχεύθηκαν οι νεφροί.
Συνεργασία για δωρεά οργάνων υπάρχει και με την Ελλάδα. Κυρίως για μοσχεύματα καρδίας, όπου αναμένουν και Κύπριοι ασθενείς για μεταμόσχευση.
Μέχρι στιγμής στο κυπριακό αρχείο δυνητικών και μετά θάνατον δοτών έχουν εγγραφεί δυόμιση χιλιάδες πολίτες. Αριθμός πολύ μικρός για σε αναλογία πληθυσμού στην Κύπρο, όπου έγιναν οκτώ μεταμοσχεύσεις νεφρών, έξι από μεταθανάτιες δωρεές και άλλες δυο από ζώντες δότες.
Ν αναφερθεί ότι στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση βρίσκονται σήμερα 60 νεφροπαθείς συμπατριώτες μας.
Τον ερχόμενο μήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρών ,δυο σε παιδιά και μια σε ενήλικα με δότες συγγενικά τους άτομα.