Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ (ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΟΙ 1Ο ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ...

ΣΧΟΛΙΟ: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟΤΟΥΣ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ [ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!]... ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΙ "ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ"!!!


Προσοχή! Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Γουμένισσα μιλήσαμε με τον ηγούμενο π. Χρυσόστομο και μας είπε μία ιστορία ενός ενήλικα που ήταν σε κώμα για αρκετό καιρό. Όλοι στο μοναστήρι προσεύχονταν για τον άνθρωπο αυτό. Όταν λοιπόν οι ιατροί ζητούσαν από τον πατέρα του να υπογράψει (συναίνεση) για να του πάρουν τα όργανα! και αυτός αρνιόταν! ο υιός του (λόγω του ότι άκουγε τα πάντα) φώναζε: «Μπράβο μπαμπά, μπράβο μπαμπά»! Όταν έγινε καλά ο άνθρωπος αυτός (δεν είχε ανάγκη μοσχεύματος) επισκέφτηκε τους Πατέρες της Μονής ! Αυτά ακούσαμε μέσα στο 2019!

Δ.Β.Ε.
                                                                    

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ...ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ! ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ… ΖΩΗ!


10 αθλητές του στίβου συμμετείχαν στην  ομάδα Δωρεάς Οργάνων, και έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα του Μαραθωνίου της Αθήνας, που συντόνισε η "Σκυτάλη" σε συνεργασία με φορείς, αθλητικούς συλλόγους και εργαζομένους από τον χώρο της υγείας. Οι περισσότεροι από τους αθλητές μας συμμετείχαν για πολλοστή φορά στην γιορτή του μαραθωνίου, έλαβαν μέρος στα 5.000μ και ένας αθλητής μας στα 10.000μ.

Το διήμερο παρουσίας στους αγώνες ξεκίνησε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου με την επίσκεψη των αθλητών μας στην ετήσια έκθεση του Μαραθωνίου, Marathon EXPO, όπου είχαν την ευκαιρία να βρεθούν, να δουν και να συζητήσουν για τις επόμενες δράσεις του Σ.Α.Ν., με διάφορους φορείς που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην πραγματοποίησή τους.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα, στον αγώνα των 10.000μ συμμετείχε ο αθλητής μας Ιωάννης Αποστολάκης, για πρώτη φορά, μεταμοσχευμένος πνεύμονα, δείχνοντας την δύναμη ζωής που τον διακατέχει μετά την ξαναγέννησή του από την μεταμόσχευση πριν μερικά χρόνια.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή, ήταν η σειρά των υπόλοιπων αθλητών μας να λάβουν μέρος στα 5.000μ. Το σημαντικό γεγονός πως όλοι τους είναι αιμοκαθαιρόμενοι αθλητές, άνθρωποι που δίνουν μέρα παρά μέρα τον αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή μέχρι την πολυπόθητη ημέρα που θα φτάσουν στη μεταμόσχευση, δείχνει την σπουδαιότητα της προσπάθειάς τους. Όλοι μετέδωσαν το μήνυμα της Δωρεάς Οργάνων κατά την διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα, καθώς αρκετοί συμπολίτες τους πλησίασαν για να πάρουν πληροφορίες.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον αθλητή Σήφη Τζουγανάκη, παρ' όλο που δεν ανήκει στο δυναμικό του σωματείου μας, για το εξαιρετικό και ιδιάιτερο κατόρθωμά του, καθώς είναι ο πρώτος μεταμοσχευμένος αθλητής που τερμάτισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο των 42.195 μέτρων.
Μετά το τέλος των 5.000μ όλοι συγκεντρωθήκαμε στο περίπτερο ενημέρωσης της ομάδας Δωρεάς οργάνων και στη συνέχεια έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου παρακολουθήσαμε την συναυλία των Dj Nick the Band στην οποία συμμετέχει και ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής μας Νικόλας Καπράλος. 
Η ομάδα Δωρεάς Οργάνων ανανέωσε το ραντεβού της για τις επόμενες δράσεις, με σκοπό η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, αλλά και του αθλητισμού, να βρει όλο και μεγαλύτερης ανταπόκρισης στην κοινωνία μας!