Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΚΕΙΝΟΥ! Εμπρός, αρνήσου τον έπαινο που σου ετοιμάζουν οι «νέοι» εκπαιδευτικοί της υπερηφάνειας που ό,τι δουν πάνω σου, ακόμη και την καμπούρα σου, φωνάζουν «τέλεια»!

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΚΕΙΝΟΥ!


Το απόφθεγμα αυτό βγήκε όταν ένας μαθητής ήρθε στο σχολείο με μια μπλούζα που είχε πάνω της τυπωμένο ένα «φυτό» επτάφυλλο, δηλαδή χασίς ή μαύρο ή μπάφος ή μαριχουάνα ή ινδική κάνναβη! Όταν μελέτησα και μίλησα στα παιδιά για την άσκηση και για το ότι αυτή μας αποτρέπει από το τσιγάρο συνάντησα ένα σαθρό επιχείρημα των διαφημιστών του τσιγάρου και των ναρκωτικών, ότι δηλαδή το φυτό ως φυτό είναι φυσικό και ότι δεν είναι κακό πράμα η χρήση φυσικών ουσιών!  Ο αρθρογράφος, προς αποδόμηση της ιδέας αυτής,  έλεγε πως και το κώνειο είναι φυτό αλλά….!
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ... ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΒ!

Α’. Όλοι μας έχουμε χίλιους λόγους να πούμε ένα καλό λόγο πίσω από την πλάτη του παιδιού μας ή του πνευματικού μας τέκνου ή του μαθητού μας!
Β’. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να λέγει τα καλά του παιδιού εμπρός του αλλά και να συλλέγει αυτά σαν είδος μπουκέτου!
Λοιπόν, Αν είσαι παιδί Εκείνου του απλού και ταπεινού Ιησού Χριστού, εμπρός, αρνήσου τον έπαινο που σου ετοιμάζουν οι «νέοι» εκπαιδευτικοί της υπερηφάνειας που ό,τι δουν πάνω σου, ακόμη και την καμπούρα σου, φωνάζουν «τέλεια»!
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΚΕΙΝΟΥ!
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Γυμναστής του «πικρού» νερού