Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΗΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΒΡΕΙ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ! ("ἀπὸ πράγματος ἐν σκότει διαπορευομένου, ἀπὸ συμπτώματος καὶ δαιμονίου μεσημβρινοῦ" Ψαλμ.. 90,6)

Τό μεσημβρινό δαιμόνιο (του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου)

Το μεσημβρινό δαιμόνιο είναι το δαιμόνιον της δικαιολογίας, της ραθυμίας, της αναβολής και της ρίψεως της ευθύνης στους άλλους.
Είναι επίσης το δαιμόνιο που μας παρουσιάζει πάντοτε τις αμαρτίες εύκολες και γλυκές.
Ενώ τις αρετές αναχρονιστικές και πολύ πολύ δύσκολες.
Είναι αυτό που μας πολεμά στη μέση των πνευματικών μας αγώνων και που θέλει να μας γονατίσει με την αμέλεια και την αναβολή.
Να μας απογοητέψει και στο τέλος να τα εγκαταλείψουμε όλα και να κολασθούμε.
Αφήστε καμιά φορά, μας κάνει να πιστέψουμε ότι μας προδίδει και ο ίδιος ο εαυτός μας.
Θανατηφόρο λοιπόν αυτό το μεσημβρινό δαιμόνιο.
Αλλά ζει Κύριος ο Θεός διότι τον τρόπον με τον οποίον θα απαλλαγούμε από το φαρμακερό αυτό κεντρί αυτού του δαιμονίου, μας το δείχνει ο Τίμιος Σταυρός, στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής, μας το δέιχνει η Θυσία του Θεανθρώπου.
Δεν μπορείς να δεις Ανάσταση αν δεν βαδίσεις προς τον Γολγοθά, και αν δεν σταυρώσουμε τα πάθη μας.
Η Σταύρωσις και η Ανάστασις του ανθρώπου είναι νίκη κατά του θανάτου.


http://agia-varvara2.blogspot.com/2010/03/blog-post_14.html

Τσίπρας: Γεννήθηκε σήμερα η Βόρεια Μακεδονία - Είναι μία μέρα ιστορική

«Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.
«Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία»υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός σε δήλωση του στην προσωπική σελίδα του σε Facebooκ και Twitter.
«Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς», συνεχίζει.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή».