Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

- ένα πολύ λυπηρό φαινόμενο... - Στα πλαίσια της υπόσχεσης που έχουμε δώσει να περιφρουρήσουμε την πίστη μας

Ο Αγγλικανός ομοφυλόφιλος επίσκοπος Τζιν Ρόμπινσον
 Ο Αγγλικανός ομοφυλόφιλος επίσκοπος Τζιν Ρόμπινσον

Δευτέρα 03 Νοεμβρίου 2003

Διχάζει τα μέλη της Αγγλικανικής εκκλησίας σε ολόκληρο τον κόσμο η χειροτονία του πρώτου ομοφυλόφιλου επισκόπου.

Ο Τζιν Ρόμπινσον – ο οποίος συζεί με τον σύντροφό του εδώ και 15 χρόνια - χειροτονήθηκε την Κυριακή επίσκοπος του Νιού Χάμσάιρ των ΗΠΑ με μια πανηγυρική αλλά αμφιλεγόμενη τελετή.

Τρία μέλη της Αγγλικανικής εκκλησίας έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν τις ενστάσεις τους , ενώ μια γυναίκα είπε ότι η χειροτονία όχι μόνο θα προκαλέσει ρήξη στην Αγγλικανική εκκλησία αλλά «θα ματώσει την καρδιά του Θεού».

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της τελετής, ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπέρι, Ρόουαν Γουίλιαμς, ο πνευματικός πατέρας της Αγγλικανικής εκκλησίας είπε ότι η διχογνωμία που εμφανίζεται μεταξύ της αγγλικανικής κοινωνίας είναι ένα πολύ λυπηρό φαινόμενο.



Σε μια πολύ προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπέρι απέφυγε την άμεση κριτική αλλά και την επιβράβευση της χειροτονίας, που όπως τόνισε έγινε με «καλή πίστη».

Η Αγγλικανική Εκκλησία της Νιγηρίας - η μεγαλύτερη στον κόσμο- καταδίκασε έντονα την χειροτονία του ομοφυλόφιλου επισκόπου.

Επιπλέον 38 επίσκοποι εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

«Στα πλαίσια της υπόσχεσης που έχουμε δώσει να περιφρουρήσουμε την πίστη μας οι συνυπογράφοντες επίσκοποι εκφράζουμε την αντίρρηση μας για την χειροτονία ενός ανθρώπου του οποίου η προσωπική ζωή δεν συνάδει με τις παραδόσεις και την διδασκαλία της πίστης μας», ανέφερε η ανακοίνωση. 


http://www.bbc.co.uk/greek/news/031103_churchdivided.shtml