Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΠΤΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ; ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΙΑΤΡΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ!


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο "εγκεφαλικός θάνατος" ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟ 1968!


ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ
    Αθήνα, 31/12/2018
ΕΚΔΟΣΗ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΤΑ ΔΩΡΗΤΗ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΙΣΤΩΝ

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων προχώρησε στην έκδοση και αποστολή των πρώτων καρτών στους εγγεγραμμένους πολίτες του Εθνικού Μητρώου Δωρεάς Οργάνων και Ιστών. Η αποστολή των καρτών πραγματοποιήθηκε με συστημένη επιστολή μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).
Ο ΕΟΜ ευχαριστεί  όλους τους πολίτες που εξέφρασαν έμπρακτα τη στήριξη τους στην Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών με την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και Ιστών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων & Ιστών παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 213 2027020 – 213 2027028 – 213 2027009 – 213 2027016 – 213 2027010 και στην ιστοσελίδα του ΕΟΜ www.eom.gr.



 ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΙΑΤΡΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

 Το πρόβλημα της συναίνεσης στην αφαίρεση οργάνων από «εγκεφαλικά νεκρούς» ασθενείς (Εμμανουήλ Παναγόπουλος, Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής)

Το ζήτημα της εγκυρότητας της συναίνεσης που δίδε­ται από τον δυνητικό δότη, όταν υπογράφει την κάρτα δωρητού, ή από τους συγγενείς του, είναι πολύ σοβαρό.


Σε κάθε ιατρική πράξη, χειρουργική, φαρμακευτική ή άλλη, υπάρχει η ηθική υποχρέωση και η νομική απαίτηση όχι απλά συναίνεσης (consent), αλλά συναίνεσης μετά από πλήρη ενημέρωση (informed consent). Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ομόφωνη ιατρική θέση για το ταυτόσημο εγκεφαλικού θανάτου και βιολογικού θανάτου και η αντιπαράθεση σε ιατρικό, βιοηθικό, φιλοσοφικό, νομικό και θεολογικό επίπεδο καλά κρατεί, το ερώτημα που τίθεται είναι το ακόλουθο: Ποιά θα πρέπει να είναι η πληροφόρηση του δότη ή των συγγενών του, ώστε η χορηγούμενη από αυτούς συναίνεση να είναι έγκυρη; Την απάντηση μας τη δίνει ο David Hill, επίτιμος Διευθυντής Αναισθησιολόγος στο Addenbrook’s Hospital, στο Καίμπριτζ της Αγγλίας, διεθνώς γνωστό μεταμοσχευτικό κέντρο, με εμπειρία πολλών εκατοντάδων μεταμοσχεύσεων νεφρών και ήπατος. Ο Hill σε παρέμβασή του το 2007 στο περιοδικό British Medical Journal και με τίτλο «θάνατος από εξαπάτηση» γράφει: 

«Εάν ένας δυνητικός ή πραγματικός δότης δεν γνωρίζει ότι τα όργανά του θα αφαιρεθούν “μετά τον θάνατό μου”, ενώ ακόμη αναπνέει, με αυτόματη λειτουργία της καρδιάς και της κυκλοφορίας, με λειτουργούντα ζωντανά όργανα (αλλιώς δεν θα ήταν χρήσιμα για μεταμόσχευση), με υπολειπόμενη δραστηριότητα του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος, τέτοια που να απαιτεί κάποιας μορφής αναισθησία για τον έλεγχο των απαντήσεων στο εγχειρητικό τραύμα, τότε η συναίνεση που δίνει δεν είναι καθόλου συναίνεση μετά από πληροφόρηση». Ο Hill, εμμέσως πλην σαφώς, υποστηρίζει ότι μία συναίνεση χωρίς πραγματική πληροφόρηση είναι ελλιπής και πάντως μη έγκυρη. Όμως τέτοια πληροφόρηση πουθενά δεν γίνεται, για ευνόητους λόγους. Η μόνη πληροφόρηση του δότη ή των συγγενών του είναι ότι τα όργανα θα αφαιρεθούν μετά τον θάνατο, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα όργανα θα αφαιρεθούν, όταν ο δότης θα είναι νεκρός, δηλαδή πτώμα. Μάλιστα αυτή η εντύπωση ενισχύεται καθώς ομιλούν για πτωματικές μεταμοσχεύσεις, πτωματικούς δότες και πτωματικά όργανα. Όμως ο εγκεφαλικά νεκρός ασθενής σε καμία περίπτωση δεν είναι πτώμα, γιατί δεν έχει τα χαρακτηριστικά του πτώματος ούτε αυτά του άρτι θανόντος. Είναι ένας βαριά ασθενής σε πορεία θανάτου ή όπως ευφυώς εγράφη, είναι ένας αρκετά νεκρός για να μπορεί να ταφεί και ταυτόχρονα ένας αρκετά ζωντανός για να είναι δότης οργάνων.
Συνεπώς η διδόμενη σήμερα συναίνεση για την αφαίρεση των οργάνων από έναν εγκεφαλικά νεκρό ασθενή δεν είναι έγκυρη ούτε ηθικά ούτε νομικά λόγω ελλιπούς πληροφόρησης του δυνητικού δότη ή των συγγενών του. Απλά η διδόμενη συναίνεση αποτελεί το άλλοθι για την εξαπάτηση του δότη και τη νομιμοποίηση της υφαρπαγής των οργάνων του.



ΕΠΙΜΕΤΡΟ
ΚΑΝΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ! ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ! ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΩΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΣΟ Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ "ΜΟΡΦΗ ΑΓΓΕΛΟΥ" ΔΗΘΕΝ ΦΩΤΕΙΝΟΥ....



Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, το χάρισμα του Θεού ελευθερία και ζωή αιώνιος (Ρωμ. στ’ 15-23)

Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, το χάρισμα του Θεού ελευθερία και ζωή αιώνιος

Μην κριψεις αυτην την Αληθεια ποτε εαν πεθανες για τον κοσμο και ζεις μονο για Εκεινον τον απλο και ταπεινο Βασιλέα των ολων,αμην!