Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Η κυβέρνηση σε πανικό διαρρέει ότι ζήτησε καθυστέρηση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση σε πανικό διαρρέει ότι ζήτησε καθυστέρηση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.






 σ.σ. Δεν είδαν τις απανωτές ακυρώσεις της «συμφωνίας των Πρεσπών» από τις ίδιες τις δηλώσεις των Ζάεφ και Δημητρώφ.
Δεν είδαν το δημοψήφισμα στα Σκόπια.
Δεν είδαν τις μαύρες βαλίτσες, τις απειλές εναντίον βουλευτών στα Σκόπια.
Δεν είδαν τους Έλληνες στα Συλλαλητήρια -έβλεπαν μόνο «φασίστες» που άξιζαν ύβρεις, τρομοκρατία, ξυλοδαρμό και χημικά.
Δεν είδαν ότι ο Πρόεδρος των Σκοπίων δεν είχε υπογράψει ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία -έστησαν μάλιστα μεικτή διεπιστημ. επιτροπή γνωρίζοντας ότι δεν είχε υπογράψει.
Σήμερα, εν όψει της μαζικής λαϊκής κατακραυγής, «είδαν» ότι λείπουν οι υπογραφές του Προέδρου και διαρρέουν ότι ζήτησαν καθυστέρηση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ !!
(Παρεμπιπτόντως -σε όλα τα έγγραφα που μας έστειλαν οι Σκοπιανοί προς κύρωση, αναφέρονται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό, ούτε τώρα το είδαν.)

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ (το «φασίστες» ξέρουν ότι ΔΕΝ περνάει πια). Βρίσκονται σε πανικό και είτε θα προσπαθήσουν να περάσουν την «συμφωνία» στα μουλωχτά, είτε θα πετάξουν την «καυτή πατάτα» στους επόμενους. Βρίσκονται σε πανικό και φοβούνται μήπως «η πρώτη φορά Αριστερά» πέσει από τον ίδιο τον λαό -ΔΕΝ ΘΑ ‘ΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ- πριν «ολοκληρώσει το έργο της».
ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ. ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.
Έγγραφο βόμβα – Πανικός στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών – Εμπλοκή
Ξαφνική εμπλοκή στην συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται τώρα να είναι προβληματισμένη για το αν είναι επαρκής η υπογραφή των εγγράφων της ρηματικής διακοίνωσης μόνο από τη Βουλή των Σκοπίων και όχι από τον πρόεδρο του κρατιδίου, ο οποίος αρνείται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Δημοκρατία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει αίτημα στο ΝΑΤΟ να καθυστερήσει η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων μέχρι να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο ζήτημα.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι από το Μαξίμου, ενώ αρχικά βιαζόντουσαν να περάσουν τη συμφωνία με fast track διαδικασίες, τώρα διαρρέουν στον Τύπο και στα ΜΜΕ ότι δεν βιάζονται και ότι η συμφωνία θα συζητηθεί στη Βουλή εξονυχιστικά.
Aρκετοί εκτιμούν ότι πρόκειται για πολιτικό τακτικισμό της κυβέρνησης προκειμένου να μεταθέσει για μετά τις εκλογές την κύρωση της συμφωνίας και να πέσει η καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση.
Τα έγγραφα
Η κυβέρνηση Ζάεφ κοινοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 16/01/2019 στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τη ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια.
Η ρηματική διακοίνωση κατά την κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ – προθύμων», ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση της διαδικασίας στην Ελλάδα, με ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή.
Στη ρηματική διακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων σημειώνει μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας, νοείται ότι ο όρος «εθνικότητα» του Δεύτερου Μέρους που ορίζεται στο Άρθρο 1 παράγραφος 3 στοιχείο β της Συμφωνίας ως «Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ή δεν προκαθορίζει την εθνοτική καταγωγή/εθνότητα, όπως προβλέπεται στο Άρθρο 2 (2) του Συνταγματικού Νόμου για την εφαρμογή των τροποποιήσεων και του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»
Σε όλα τα έγγραφα αναφέρονται ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.