Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

- Να δεις που θα το κάνουν!

 

ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΑΚΡΥΑ, Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν...

Περίεργο τετ α τετ Ιερωνύμου με Καραμάνου, που ζητάει γυναίκες ιερείς!

Θα μπορούσε να είναι εθιμοτυπική επίσκεψη, από εκείνες που δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο.
Αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει για την περίπτωση της επίσκεψης της Αννας Καραμάνου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Απορίες και ερωτήματα προκαλούν η ευκολία και η ελαφρότητα -ίσως στον βωμό των δημοσίων σχέσεων- που ο κ. Ιερώνυμος δέχτηκε να συναντήσει μια τόσο σφοδρή και αμετανόητη πολέμιο της Εκκλησίας.
Η Άννα Καραμάνου είναι πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Στις αρχές του 2000 πρωτοστάτησε σε σταυροφορία κατά του Αγίου Όρους, ζητώντας για φεμινιστικούς λόγους την κατάργηση του ιδιαίτερου καθεστώτος που ισχύει. Βέβαια, ούτε η ελληνική Πολιτεία ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα έχουν ενστερνιστεί τις... ανησυχίες της κυρίας Καραμάνου. Απεναντίας, το Άγιον Όρος και το ιδιαίτερο καθεστώς του συνεχίζουν να προστατεύονται από το ελληνικό Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες.
Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Το 2017, σε συνέδριο στην Ηλεία είχε πει: «Νομίζω θα ήταν μεγάλη ανανέωση για την Εκκλησία να επιτραπεί και στις γυναίκες να την υπηρετούν, όπως έχει συμβεί και σε άλλη χριστιανική Εκκλησία, την προτεσταντική»φανερώνοντας ότι η Άννα Καραμάνου αντιμετωπίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία με βαθιά συμπλεγματική αντίληψη, μακριά από επιστημονικά και θεολογικά κριτήρια.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η Άννα Καραμάνου δεν έχει καμία επιστημονική θεολογική κατάρτιση, ούσα συνδικαλίστρια του ΟΤΕ (1974-1991), απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας το 1978 και ευρωβουλευτής την περίοδο 1997-2004. Βέβαια, προς τιμήν της, τα τελευταία χρόνια έκανε μεταπτυχιακό Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών και διδακτορικό Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.
Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του προς τις μοναστικές παραδόσεις και τους ιερούς κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μίλησε ή έστω νουθέτησε την Άννα Καραμάνου.