Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;


 

ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;


Όλοι οι Έλληνες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, ελεύθεροι επαγγελματίες ή ωρομίσθιοι,  που από το 2013  (βάση του ν. 3984/2011) είναι ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους (και στο έλεος των συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών;) δεν πήραν και δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα (ενν. μήνυμα προς ξύπνημα)! ΓΙΑΤΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΠΗΚΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΒΓΕΙ... ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;


Όπως διαβάζουμε σε σχόλιο κάποιου αδελφού που δεν κοιμάται όρθιος σαν εμάς: «Το φρόντισε ο Λοβέρδος χωρίς να ενημερωθεί επαρκώς ο κόσμος: "Ριζική αναδιάρθρωση στον τρόπο αντιμετώπισης της δωρεάς οργάνων έφερε ο ν. 3984/2011. Ο εν λόγω νόμος καθιέρωσε την εικαζόμενη συναίνεση για όλους τους πολίτες της χώρας, καθιστώντας μας, αυτομάτως, εν δυνάμει δότες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν δηλώσει ρητά την αντίθεσή του στο να γίνει δότης οργάνων, θεωρείται ότι έχει συναινέσει σε αυτό. Η δυνατότητα άρνησης δηλαδή, διασφαλίζει την επιθυμία του εκλιπόντος να μην γίνει δότης, πράγμα που με το προηγούμενο νομικό πλαίσιο δεν διασφαλιζόταν, αλλά επαφιόταν στην απόφαση της οικογενείας του.

Το νέο αυτό νομικό πλαίσιο, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε σωρεία αντιδράσεων σε ορισμένες ομάδες της κοινωνίας μας και κατέστη πρακτικά ανεφάρμοστο. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα με τους συγγενείς εκλιπόντων, οι οποίοι είτε για θρησκευτικούς λόγους, είτε λόγω έλλειψης ενημέρωσης, είτε λόγω του έντονου πόνου που βίωναν, αρνούνταν να δώσουν τα όργανα των εν δυνάμει δοτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία διευκρινιστική διάταξη μέσω του, κατά τα άλλα άσχετου με το θέμα, ν. 4075/2012, άρθρο 55 παρ. 4, με την οποία προστέθηκε στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του ν. 3984/2011 (Α΄ 150) η φράση «και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του»."

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

Από την 1η Νοεμβρίου 2018 και με βάση τον θεσμό της κάρτας δωρητή οργάνων και ιστών (που σου τα αφαιρούν λίγο πριν πεθάνεις!) ούτε η οικογένειά σου δεν θα μπορεί να παρέμβει!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ εξημερώσου γιατί το Chip sto derma sou inai etoimo , και εννοώ το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;