Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!

2019: 260 εκατ. Χριστιανοί εκδιώχθηκαν για την πίστη τους – Χιλιάδες δολοφονήθηκαν – Πώς η τεχνολογία ευνοεί τις διώξεις. Οι Δέκα Πιο Επικίνδυνες χώρες

2019: 260 εκατ. Χριστιανοί εκδιώχθηκαν για την πίστη τους – Χιλιάδες δολοφονήθηκαν – Πώς η τεχνολογία ευνοεί τις διώξεις. Οι Δέκα Πιο Επικίνδυνες χώρες


Τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία αποτελεί το 2019 για τους Χριστιανούς, με τις διώξεις να έχουν λάβει διαστάσεις πραγματικής γενοκτονίας και τα νούμερα να είναι συγκλονιστικά. Η ετήσια έκθεση της οργάνωσης Opendoors αποκαλύπτει:
Το 2019 περισσότεροι από 260 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν διώξεις για την πίστη τους, αριθμός αυξημένος κατά 15 εκατομ. μέσα σε ένα μόνο χρόνο, 2.983 θανατώθηκαν και 3.711 φυλακίστηκαν χωρίς δίκη. Οι επιθέσεις σε εκκλησίες και χριστιανικά κτίρια ανήλθαν σε 9.488.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το περασμένο έτος, οκτώ χριστιανοί σκοτώνονταν κάθε μέρα και 23 Χριστιανοί βιάζονταν ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά για λόγους που σχετίζονται με την πίστη τους.
Κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα 182 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχονταν επίθεση, ενώ 102 σπίτια ή καταστήματα Χριστιανών καταστρέφονταν. 309 Χριστιανοί φυλακίζονταν κάθε μήνα.
Η χρήση της τεχνολογίας ευνοεί και ενισχύει τις διώξεις εναντίων των Χριστιανών σε παγκόσμια κλίμακα, δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Opendoors, Ντέιβιντ Κέρι, παρουσιάζοντας την τελευταία έκθεση.
Δείτε το βίντεο της οργάνωσης στα γαλλικά
«Η χριστιανική πίστη είναι υπό διωγμόν και οι μέθοδοι των διώξεων γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες, αποτελώντας πλέον μεγαλύτερη απειλή» δήλωσε.
Στην Κίνα, η οποία βρίσκεται στην 23η θέση στην λίστα με τις πλέον επικίνδυνες χώρες για τους Χριστιανούς, η κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης και χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την παρακολούθηση των Χριστιανών περισσότερο από ποτέ, τιμωρώντας τους για τη χριστιανική τους ζωή.
«Είναι σαφές ότι το Ιράν ενδιαφέρεται για την τεχνολογία αυτή και μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, ένα τέτοιο μέσο στα χέρια ενός Ισλαμικού καθεστώτος, θα σήμαινε τεράστια τραγωδία για τους Χριστιανούς» υπογράμμισε ο κ. Κέρι.
Οι Δέκα Πιο Επικίνδυνες χώρες
1. Βόρεια Κορέα
Βρίσκεται στην πρώτη θέση επί 19 συνεχή έτη. Οι Χριστιανοί θεωρούνται εχθρικά στοιχεία στην κοινωνία που πρέπει να εξαλειφθούν. Με κάθε τρόπο, πρέπει να κρατήσουν την πίστη τους απόλυτα μυστική. Αν κάποιος εντοπιστεί από τις αρχές, θα συλληφθεί και θα φυλακιστεί σε ένα από τα τρομερά στρατόπεδα εργασίας της Βόρειας Κορέας ή θα θανατωθεί επί τόπου .
Υπολογίζεται ότι στα στρατόπεδα αυτά κρατούνται δεκάδες χιλιάδες Χριστιανοί.
2. Αφγανιστάν
Το Αφγανιστάν είναι για άλλη μια φορά στη δεύτερη θέση. Ένα ισλαμικό κράτος, το σύνταγμα του οποίου δεν επιτρέπει καμία άλλη πίστη εκτός από το Ισλάμ.
Οι Χριστιανοί κλείνονται σε ψυχιατρικό νοσοκομείο – επειδή οι οικογένειές τους πιστεύουν ότι κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα αφήσει το Ισλάμ.
3. Σομαλία
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 99% των Σομαλών πολιτών είναι μουσουλμάνοι, και όλες οι μειονοτικές θρησκείες διώκονται έντονα. Η βίαιη εξτρεμιστική ομάδα, al-Shabab έχει επανειλημμένα  εκφράσει την επιθυμία της να εξαλείψει τους χριστιανούς από τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση φαίνεται να έχει επιδεινωθεί. Ισλαμιστές μαχητές έχουν εντατικοποιήσει το κυνήγι τους για ανθρώπους που είναι χριστιανοί, τους οποίους συνήθως θανατώνουν επί τόπου.
4. Λιβύη
Μετά την κατάρρευση του πρώην δικτάτορα Muammar Gaddafi, η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος και την αναρχία. Και αυτή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει για τους Λιβύους . Η συνεχιζόμενη απουσία μιας ενιαίας κεντρικής κυβέρνησης για την τήρηση του νόμου και της τάξης επέτρεψε σε διάφορες Ισλαμικές ομάδες να ελέγξουν τμήματα της χώρας.
Οι χριστιανοί βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλη τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι όσοι ζουν σε περιοχές, όπου δρουν ισλαμικές ομάδες.
5. Πακιστάν
Στο Πακιστάν , όλοι οι χριστιανοί (4 εκατομμύρια από τα 204 εκατομμύρια άτομα) υφίστανται διακρίσεις καθώς θεωρούνται «βρώμικοι και χαμηλής νοητικότητας»
Εκτιμάται ότι 700 κορίτσια και γυναίκες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα απαγωγής, βιάζονται και στη συνέχεια εξαναγκάζονται σε γάμο με μουσουλμάνους άνδρες.
6. Ερυθραία
Οι χριστιανοί θεωρούνται πράκτορες της Δύσης και απειλή για το κράτος. Εκατοντάδες Χριστιανοί που είναι μέλη μη εγγεγραμμένων εκκλησιών βρίσκονται στη φυλακή. Ο όρος «φυλακή» αναφέρεται σε μια σειρά υπόγειων σηράγγων, τις οποίες οι φυλακισμένοι αναγκάζονται να επεκτείνουν σκάβοντας, συχνά με τα ίδια τους τα χέρια. Η Ερυθραία χαρακτηρίζεται ως η Βόρεια Κορέα της Αφρικής
7. Σουδάν
Με την εκδίωξη του προέδρου al-Bashir, το σημερινό πολιτικό χάος του Σουδάν έχει αφήσει τους χριστιανούς στο έλεος του Θεού. Οι Ισλαμιστές στο Σουδάν συνεχίζουν να πιέζουν για ένα κράτος της που θα βασίζεται στη Σαρία. Πρόσφατα, η κυβέρνηση συνέλαβε πολλούς χριστιανούς ηγέτες και πολλές εκκλησίες έχουν κατεδαφιστεί.
8. Υεμένη
Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη δημιούργησε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις την τελευταία δεκαετία, καθιστώντας ακόμα δυσκολότερη τη ζωή των Χριστιανών. Το χάος του πολέμου επέτρεψε στις ριζοσπαστικές ομάδες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε ορισμένες περιοχές, με αποτέλεσμα οι Χριστιανοί να πέφτουν θύματα απαγωγής, ακόμα και δολοφονίας.
9. Ιράν
Σε αυτήν την πύλη προς τη Μέση Ανατολή, απαγορεύεται στους Χριστιανούς να μοιράζονται την πίστη τους με τους μη χριστιανούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται λειτουργίες στην ιρανική γλώσσα.  Η ιρανική κοινωνία διέπεται από τον ισλαμικό νόμο, πράγμα που σημαίνει ότι τα δικαιώματα και οι δυνατότητες εργασίας των Χριστιανών είναι πολύ περιορισμένες. Η κυβέρνηση βλέπει τους πιστούς ως προσπάθεια των δυτικών χωρών να υπονομεύσουν το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν.
10. Ινδία
Στη δεύτερη πλουσιότερη χώρα του κόσμου, οι χριστιανοί ξαναείδαν πρωτοφανείς διωγμούς σε πολυάριθμα μέτωπα τόσο από το κράτος όσο και από ινδουιστικές ομάδες. Για δεύτερη φορά, η Ινδία κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα στην παγκόσμια λίστα παρακολούθησης.
Οι χριστιανοί στην Ινδία αντιμετωπίζουν τρομερά επίπεδα βίας από εξτρεμιστές και χιλιάδες επιθέσεις συμβαίνουν κάθε χρόνο.
     
πηγή: orthodoxianewsagency.gr