Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Ανεπιθύμητο το… «Αφήστε με να ζήσω»! ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ; ΟΝΤΩΣ ΠΑΛΑΙΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!



 ΣΧΟΛΙΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη Α) Χαρακτηρίζει αναχρονιστική και οπισθοδρομική την εκδήλωση. Β) Χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις κατά των μεταμοσχεύσεων σκοταδιστικού τύπου! 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ "ΕΔΩ" ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ "ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ" ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.

Ανεπιθύμητο το… «Αφήστε με να ζήσω»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η προγραμματισμένη εκδήλωση υπέρ «της ζωής του αγέννητου παιδιού», που διοργανώνει στα Γιάννενα η κίνηση «Αφήστε με να ζήσω», γνωστή από τις διαφημίσεις στο μετρό της Αθήνας, που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας είναι η Μονή Ντουραχάνης, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Τριτέκνων, η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, ο Ορθόδοξος Σύλλογος «Απόστολος Παύλος» και η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ιωαννίνων.
Την ίδια χρονική στιγμή με την αναγγελία της εκδήλωσης «συνέπεσε» και η διανομή στην πόλη ανακοινώσεων κατά των μεταμοσχεύσεων, γεγονός που μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.


Για ευθεία επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των γυναικών κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, χαρακτηρίζοντας αναχρονιστική και οπισθοδρομική εκδήλωση, ενώ σκοταδιστικού τύπου χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις κατά των μεταμοσχεύσεων.
«Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις οφείλουμε να απαντήσουμε αποφασιστικά και συλλογικά. Να υπερασπιστούμε τα κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες για το πότε και πόσα παιδιά θα κάνουν.
Ταυτόχρονα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την επιστημονική γνώση και τις σύγχρονες αντιλήψεις για το κρίσιμο θέμα των μεταμοσχεύσεων, ενισχύοντας τις προσπάθειες ανεύρεσης δοτών και μοσχευμάτων με σκοπό τη σωτηρία πολλών ανθρώπινων ζωών», σημειώνει στη δήλωσή της.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, την οποία τιτλοφορεί «Εμπρός Πίσω», δανειζόμενη την φράση του τηλεοπτικού οπισθοδρομικού δημάρχου Κολοκωτρονιτσίου Περίανδρου Πόπωτα.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα Γιάννενα ήταν ανέκαθεν πυλώνας και πηγή προοδευτικών αντιλήψεων, και καλείται η τοπική κοινωνία να μη συμμετέχει στην εκδήλωση κατά των αμβλώσεων, εκφράζοντας με την απουσία της την αντίθεσή της στο σκοταδισμό. «Τους απαντάμε πως αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση στην χώρα μας. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης. Τα σώματά μας ανήκουν σε εμάς και σε κανέναν άλλον που αποσκοπεί να εγκαθιδρύσει μια σκοταδιστική “κανονικότητα”», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, προσθέτοντας πως μια ευνοούμενη και δημοκρατική πολιτεία οφείλει να φροντίσει ώστε η ασφαλής άμβλωση να είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας, αλλά παράλληλα να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την αποφυγή της μέσα από προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από μικρή ηλικία, πρόσβαση στη γνώση και στη χρήση μεθόδων αντισύλληψης, αλλά και τη διασφάλιση ενός κοινωνικού κράτους φροντίδας για τη μητέρα και το παιδί, «πράγμα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναιρεί με τη νομοθέτηση της κατάργησης των φορολογικών ελαφρύνσεων για τις νέες μητέρες».

Και συγκέντρωση

Συγκέντρωση «ενάντια στον σκοταδισμό», μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, οργανώνει στον χώρο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Αλιμούρα», χωρίς να προκύπτει από την ανακοίνωσή του αν στόχος είναι να παρεμποδιστεί η διοργάνωσή της.
«Το δικαίωμα των γυναικών στη νόμιμη άμβλωση είναι απαράδεκτο να τίθεται, έστω και έμμεσα, υπό αμφισβήτηση, αφού αποτελεί βασικό κεκτημένο που προστατεύει τις γυναίκες από επικίνδυνες και αναποτελεσματικές μεθόδους διακοπής ανεπιθύμητων κυήσεων. Με την απονομιμοποίηση των αμβλώσεων, όπως έχει αποδειχτεί, δεν πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός τους. Η ανάγκη πραγματοποίησης αμβλώσεων συνεχίζει να υπάρχει και με μια περιοριστική νομοθεσία ή ποινικοποίηση και ικανοποιείται σε συνθήκες και με πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και πολύ συχνά ακόμα και τη ζωή των γυναικών. Αυτό που δεν ενδιαφέρει ποτέ όσους μάχονται κατά των αμβλώσεων είναι το δικαίωμα στη ζωή, την ασφάλεια, την υγεία και την ελευθερία των γυναικών, το αυτονόητο δικαίωμα να έχουν τον λόγο για την ίδια τους την ύπαρξη», αναφέρει μεταξύ άλλων, καλώντας στη συγκέντρωση κάθε άτομο και συλλογικότητα που τοποθετούνται υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών.