Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Κοινή εκδήλωση [ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ] των θρησκειών στην Αλβανία για τα ορφανά παιδιά

ΣΧΟΛΙΟ: 
1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΕΩΣ "ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΗ;"

2. "Αφήστε τα παιδιά, να έρθουν κοντά μου καί μην τα εμποδίζετε..." (Λόγια Κυρίου)

3. "Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ενώθηκαν"; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΣΤΕΙΟ;


Κοινή εκδήλωση των θρησκειών στην Αλβανία για τα ορφανά παιδιά

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Τα Τμήματα Νέων και Γυναικών του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου Αλβανίας, όπου συμμετέχει και η Ορθόδοξη Εκκλησία, οργάνωσαν κοινωνικο-πολιτιστική εκδήλωση για τα ορφανά παιδιά, στην περιοχή του Δυρραχίου, που πριν λίγους μήνες έζησαν έναν καταστροφικό σεισμό.

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ενώθηκαν, για να χαρίσουν λίγες ξέγνοιαστες στιγμές στα ορφανά παιδιά, που τα στηρίζουν όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά και ηθικά.
Οι εκπρόσωποι των θρησκειών τους μοίρασαν δώρα, ενώ τα παιχνίδια, που οργανώθηκαν, όπως και το φαγητό, που προσφέρθηκε, έκαναν τα παιδάκια να αισθανθούν χαρούμενα και να ανοίξουν τις καρδούλες τους.
Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιόλογες και χρήσιμες, γιατί έχουν ως ουσιαστικό κέντρο την Αγάπη.
Και μάλιστα μιας αγάπης, που εκδηλώνεται προς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα ορφανά παιδιά, που έχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Και ως σώματα και ως ψυχές.
Αυτά τα παιδάκια αισθάνονται αδύναμα από μόνα τους και θέλουν τα ίδια, το δείχνουν με τον τρόπο τους, να καθοδηγηθούν και να φωτισθούν από την αγάπη.
Επιθυμούν να γεμίσουν την καρδιά τους. Αναζητούν τη μεγάλη χαρά του χαμένου παραδείσου. Και όταν τη βρίσκουν νιώθουν ευτυχισμένα.
Χρέος όλων, λοιπόν, είναι, να καινουργιώσουν τη ζωή αυτών των παιδιών, δίνοντας βασική προτεραιότητα στην αγάπη, που δεν κάνει διακρίσεις, που δεν αποκλείει, που δεν διαχωρίζει, αλλά οδηγεί πάνω από την ομίχλη…

https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-albanias/35433-koini-ekdilosi-ton-thriskeion-stin-albania-gia-ta-orfana-paidia

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1

diathriskeftiki 1
diathriskeftiki 1