Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Με πλαστικό κουταλάκι μιας χρήσεως η Θεία μετάληψη;


ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝ ΜΕ ΤΟ πρώτο κρούσμα στην χώρα... Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ! Αδελφοί, "Ο Κύριος εγγύς"!

metalipsi roumania


Εκκλησία της Ρουμανίας: Με πλαστικό κουταλάκι μιας χρήσεως η Θεία μετάληψη


Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας επιτρέπει στους πιστούς να μην ασπάζονται τις εικόνες και να χρησιμοποιούν μίας χρήσεως κουταλάκι για την μετάληψη για να αποφύγουν την μετάδοση του νέου ιού, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην χώρα.
"Οι πιστοί που φοβούνται τη μετάδοση μπορούν να αποφύγουν προσωρινά τον ασπασμό των εικόνων στις εκκλησίες...μπορούν να ζητούν κατ΄εξαίρεσιν από τον ιερέα να χρησιμοποιούν το δικό τους κουτάλι για την μετάληψη", αναφέρεται σε εκκλησιαστική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι πρόκειται "για μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα που λαμβάνονται μόνο εξαιτίας της απειλής της επιδημίας".

Η πολύ συντηρητική ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας μετρά 16 εκατομμύρια πιστούς, που αντιστοιχούν στο 86% του πληθυσμού.
Οι ρουμάνοι καθολικοί (4,6% του πληθυσμού) καλούνται "να μην χρησιμοποιούν αγιασμό κάνοντας τον σταυρό τους...και να αποφεύγουν τις χειραψίες ως χειρονομία ειρήνης κατά την διάρκεια της λειτουργίας", σύμφωνα με την επιστολή η οποία εστάλη στους πιστούς από τον αρχιεπίσκοπο του Βουκουρεστίου Ορέλ Πέρκα.
Η Ρουμανία έχει ενισχύσει τα μέτρα για να αποφύγει την εξάπλωση της επιδημίας, θέτοντας σε καραντίνα τα άτομα που έχουν περάσει από τις επικίνδυνες ζώνες της Κίνας και της Ιταλίας.
Πηγή: Thetoc.gr