Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Για τη Σύναξη στο Αμάν... η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Πατριαρχείο Βουλγαρίας ανακοινώνει ότι αποφεύγει να συμμετάσχει!
«Όχι» από την Εκκλησία της Βουλγαρίας για τη Σύναξη στο Αμάν


Δεν θα στείλει αντιπροσώπους η Εκκλησία της Βουλγαρίας στην πολυσυζητημένη Σύναξη Προκαθημένων στο Αμμάν της Ιορδανίας. Αυτό ξεκαθάρισε χθες με σχετική ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει όμως την αγάπη της προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και το βαθύ σεβασμό της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – τον φύλακα του ζωοποιού Τάφου του Κυρίου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, η Ανακοίνωση από το Γραφείο της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας σχετικά με την πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για συμμετοχή στη συνάντηση στο Αμμάν της Ιορδανίας αναφέρει:
«Σε σχέση με τις επιστολές που έλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, με τις οποίες προσκαλούνται οι Προκαθήμενοι και οι Αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να παρευρεθούν σε αδελφική συνάθροιση στο Αμμάν της Ιορδανίας, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Πατριαρχείο Βουλγαρίας ανακοινώνει ότι αποφεύγει να συμμετάσχει στην παραπάνω συνάντηση και κατά συνέπεια δεν θα αποστείλει αντιπροσώπους της στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την προσωπική αδελφική αγάπη της για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ και το βαθύ σεβασμό της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – τον φύλακα του ζωοποιού Τάφου του Κυρίου».
Съобщение от Канцеларията на Св. Синод във връзка с покана от Йерусалимския патриарх за участие в среща в Аман, Йордания
Във връзка с получени писма от Негово Блаженство Йерусалимския патриарх Теофил III, в които отправя покана за участие в братско събрание на Предстоятелите на Поместните православни църкви и техните делегации в Аман, Йордания, Св. Синод на БПЦ-БП съобщава, че се въздържа от участие в горепосочената среща и съответно няма да изпрати свои представители в Аман, столица на Йордания. Св. Синод изразява личната си братска любов към Негово Блаженство Йерусалимския патриарх Теофил III и дълбоката си почит към Йерусалимската Патриаршия - хилядолетна пазителка на животворящия Гроб Господен.